Evo sinoc ja i NJonjo smo malo pucali.
Za pocetak jedna mala anegdota iz sinocnjeg pokusaja.
Dakle joinali smo se na PvP server (dakako da smo odmah odabrali rusku stranu) u igru koja je bila u toku. Zbunjole obojica, nemamo blage sto raditi. Njonjo se prvi pribrao skuzio sto je objektiv. Dakle odlazak u neko selo s imenom slavenskog prizvuka i sekjuranje nekog skladista ili tako necega.
OK, trazimo na mapi gdje je to selo i utvrdjujemo da je udaljeno 8km!!! od nase pozicije. Vrtimo se u potrazi za nekim prijevoznim sredstvom i onda ugledamo na prosirenju uz cestu…….GOLF IV!!!. “Vidi Njonjo, golf, bas me zanima da li ga mozes voziti?”. “Ha ja sam vec usao u njega, ajd ti vozi!” Sjeli smo u Golfa, upalio ga, dakako da je bio diesel.
NA pol puta do sela, vidimo tenk sa lijeve strane. “Njonjo, jel ovo nas?”, “Nemam pojma”………. BOOOOOOM, krater ispred nas. BOOOOM drugi put i nema vise ni mene, ni Njonjota, a bogami ni lijepog crvenog Golfa.
Iako, nismo vidjeli previse akcije, sinosnjih par rundi me je jos vise zainteresiralo i priznajem jos uvijek sam lagano napaljen. U medjuvremenu isao sam skinuti demo verziju ARMA2 da vidim kolika je razlika izmedju free i komercijalne verzije u izgledu i moram priznati da jednom kada se pokazu teksture u punom sjaju tesko je vratiti se na free verziju. Istina, igracima sa slabijim kompjuterima ne predstavlja nikakvu razliku.
Takodjer Armu2 (punu verziju) moguce je dobiti potpuno besplatno pomocu legalnog kljuca koji se dobije na stranicama Poljskog gaming casopisa (kurwa chiter) ali ima jednu veliku manu. Naime kljuc je poljski i nakon prvog patchiranja kompletnu igru prebaci na poljski jezik. Istina postoje razni patchevi za vracanje engleskog jezika, ali tada se gubi mogucnost igranja vecini multiplayer servera jer anticheat program prepoznaje patch fajlove kao ne originalne i momentalno kika sa servera.
I na kraju, ukoliko vas igra dovoljno zaintirigira, lijepo je za znati da preko Steama original igra dodje 15€, odnsono cca. 100kn.
Budem jos malo toga napisao nakon sto prestanem trcati po mapama kao kokos netom odrubljene glave.