HomeForumsWorld Of TanksWoT TacticsESL: EMS IX WoT

Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 61 total)
  • Author

LittleCannon
    Moderator

Dopustit cu si komentar na dijelu foruma gdje sam uglavnom lurker.

Vjerujem da mi neigranje WOT-a daje dovoljno distance s koje mogu objektivnije sagledati socijalna zbivanja ovog klana nego svi vi skupa.No ipak da ne palamudim i ne prosipam pamet previse, dati cu vam svoje vidjenje a vi odlucite da li sam potrosio 2 minute vaseg zivota dok ste ovo citali.

A moje lurkersko vidjenje glasi:

Zabavu ste prenaglo pretvorili u obavezu! A obaveze imaju tendenciju ubijanja zabave i zajebancije.

Otici cu toliko daleko da cu se usuditi udjeliti i savjet. Stanite sa turnirima na tjedan dva, pronadjite opet gust i zabavu za igranjem. Turniri ce se vratiti sami po sebi ukoliko se prvenstveno zajebancija i gust takodjer vrate.

Sve drugo je tako malo bitno, ukoliko nema smijeha na TS-u.

Timer28
    Participant

Premda mlad u klanu..ali podpisujem…ljudi..gubite smisao za zabavu ( mene lagano podsječa na AA mečeve TLW ili kaj več ). Iskreno..ušo sam u klan zbog zaj… ok priznajem da bi probao iskrcavanje i te fore..ali nisam ambiciozan toliko da se moram dokazivati netkome..ona izjava T1 mi je ispod časti WTF..o kojoj časti ti govoriš..pa nije da moraš čistiti WC nakon Jadranke 🙂 meni je bila baš fora da sam bio sa T1 na zadnjem meču..bio sam koristan..i to mi je bilo naj važnije. Uglavnom..predlažem isto kaj i gore navedeni majstor 🙂 pauzu..i vratite se korjenima..prije nego ovo otiđe pre daleko…bila bi šteta.

LP

Ajkula
    Moderator

Mislim da je Trokijeva izreka o T1 i ispod casti bio samo sarkazam. Al svaka cast na postu,i ti Pepe.

KrLe
    Participant

U tom tonu sam i ja krenuo. Postali smo malo nestrpljivi, treba se podsjetiti da bez obzira na betu, igra je online od 12.04. to je 4 mjeseca. Dakle krenuli smo iz nule… U ova 4 mjeseca smo nagurali barem dvije godine aktivnog igranja AA… Poslije Ural steela smo se malo povampirili… Nema razloga da ne igramo, da uzimamo pauzu, jer mislim da nikom nije do nikakve pauze, stanje je kakvo je, a ja i dalje mislim da je solidno.

Realno, nije neobično da konji od 30-ak godina imaju pametnijeg posla u subotu u 16 i nedjelju u 15h… Ali isto tako se traži doza ozbiljnosti, prijaviš se ako ćeš bit online.. Glupo je prijavljivat se na turnir ako se nećemo pojavit, svejedno, ako ima 5 ili 6 igrača, mislim da se treba prijavit jer je realno za očekivat da bi se ljudi mogli skupit…

Činjenica je da za razliku od armije, tenkići jednostavno zahtjevaju postojanje lidera, armija je imala 3 ili 4 igrača i pozicije su bile definirane kroz iskustvo, znalo se tko ima RPG, tko 203-cu, tko pilu… a i znalo se tko čući u kojem kutiću… ovdje ima 7 ljudi, koji imaju sve uloge, nismo imali prilike uigrat se, a i random bitke to ne omogućavaju… Da bi se izbjegao nepresušni izvor frustracije oko lideriranja, predlažem da uskrsnemo one vranine threadove o svakoj mapi i prokomentiramo šta se na kojoj mapi događa i dogovorimo grubi plan šta se na kojoj mapi radi, pa ukoliko nema lidera držimo se toga… sad imamo malo više iskustva sa mapama, pozicijama, svima je malo čišća slika… Mislim da tome treba prić studijoznije, npr za lakeville izračunat kolko vremena treba do druge baze kroz sredinu, grad i klanac, vidjet kolko treba za vratit se, analizirat par wot if scenarija… Također za svaku mapu prijavljivat zgodne pozicije za arti, za hull downanje… jasno vam je kamo ovo ide..

nikad nismo bili ustrojeni i to cijenim u ovom klanu, ali da bi izbjegli frustracije morat ćemo se malo potrudit na tom polju.

Nažalost, svi još imam brdo glupih tenkova za rješit, pa se ne stigne pizdit, ali ja sam osobno sve bliži tome da mogu stavit random bitke u drugi plan i malo pizdit po treninzima, kompanijama itd… vjerujem da ćemo brzo svi bit na tom nivou, pa će stvari bolje izgledat…

što se tiče moje “povrijeđenosti” zamjenom, da razjasnim, naživciralo me, priznajem, nije bilo definirano tko igra, ja se nisam prijavio da ne zajebem ljude, pojavio sam se kao zamjena, ok. sjedio sam ko kreten od 2 i po, do 5 i kusur za kompom, nisam išo ručat itd, nikom nije palo na pamet da se zamjeni sa mnom. Ne bi ni meni palo na pamet, sve 5. Ali rezultat je da nisam još sudjelovao ni na jednom matchu, kontam da ako već postoje zamjene, da bi bilo ok da se malo rotiramo, jer na ovaj način netko tko 2 puta bude zamjena se neće 3. put ni prijavit (ja), a istovremeno se ne uvježbavamo kao klan nego kao tim koji je svaki put drugačiji, što je besmisleno… eto. zato kažem da zamjena nema smisla u ovom obliku. Dakle ili zamjena ne postoji, pa tko se prijavi ima obavezu ispoštovat, a ako zamjena postoji onda ide rotacija. Naravno, ako je netko online i radi nešto drugo, ali je tu, zlu ne trebalo, to je apsolutno ok…

Dakky
    Participant

Kvo, mudro zboriš. Ne bi se slozio s tobom (djelomicno) u jednoj recenici:

…….. U ova 4 mjeseca smo nagurali barem dvije godine aktivnog igranja AA…

To bas nije istina jer smo u vrhuncu Armijanja imali 15 ljudi koji su si medjusobno bili dobri, poznavali se 3-4 godine ili od djetinjstva i svi su igrali po par sati dnevno, a danas imas 10 ljudi koji se poznaju brat bratu godinu dana, i nema onog “bratstva” koje je postojalo onda. Imao si 15 ljudi koji je igralo ZAJEDNO svaki dan po par sati i dobro se zabavljalo, danas imas 10 koji igraju svatko svoju bitku i svih boli debeli za druge

To mi je najvise i zasmetalo u WoT-u, kad se tek pojavio Company battle, nitko nije htio igrati “jer smo gubili” i “jer se dugo cekalo”, pa se islo na neki istovremeni “klik”, koji je u (pre)vise navrata zavrsio da troje ljudi igra svoju bitku, a ostali su zajedno i slicno.

Ja se sutra vracam u tenkove ako cemo svaki dan igrati zajedno par sati company bitke, biti zajedno u kanalu na TS-u i zajebavati se. Iskustvo ce samo po sebi doc i nece nam bit ravnog za godinu, dvije…

i standardni edit: iskreno, to je i razlog zbog kojeg sam odustao, dopizdilo mi je dolazenje na TS i moljakanje platoona, da bi na kraju ispao sam jer nitko ne zeli moj uber jadni tenk, a iako nas je bilo dovoljno za Company, niko ga nije htio igrati

Srdo
    Participant

I dalje smatram tenkiće prvenstveno kao zajebanciju, razonodu i veselje. I ne bih vas upoznao da nije bilo tenkitja.

Krle je u pravu kad veli da su nam nakon Ural Steela apetiti porasli, ali isto tako je jasno da ne mremo u našim godinama svaki dan biti na raspolaganju za nekoliko sati igranja. Ako se hoćemo “ozbiljno” igrati na turnirima i u clan wars, onda bi trebalo tako i pristupiti. Nemam ništa protiv random battles, dapače, ali mi je daleko najveći gušt igrati kada smo svi zajedno i kad neki kurac i napravimo 🙂

Ako treba još vremena da svi izgrajndamo tenkitje koje hoćemo igrati, nije bed. Ako ćemo se i dalje zajebavati u random battles, nema frke 🙂 Pokazali smo da sa mrvicu treninga možemo šutati dupe svakom.

Ja sam od sljedećeg tjedna na poslu što znači da bum opet imal pun kurac vremena 🙂 I opet je Krle u pravu kad se sjetio topica sa mapama i taktikom za svaku. Eto, ja bum za svaku mapu napisao di je najbolje biti sa TDom, a ostali neka također daju svoje komentare. I mogli bi napisati za svaku mapu barem dvije taktike i dva setupa za svaki spawn za 8/90 i 7/42 turnire.

Kaj se vodstva u samim bitkama tiče, to bi trebali odlučiti starješine klanskog vijeća, ali ne vidim zašto se ne može napraviti isto kao i u AA: nakon iks vremena na svakoj mapi se manje-više zna kakav bi trebao biti setup i tko bi trebao kuda ići. Jedino kaj nam treba je više treninga i ofenzivniji pristup:)

Ajkula
    Moderator

Pustim vas 5 minuta same i odma pizdarija ! 😀

RimtuTiTuki
    Participant

Kaj se vodstva u samim bitkama tiče, to bi trebali odlučiti starješine klanskog vijeća, ali ne vidim zašto se ne može napraviti isto kao i u AA: nakon iks vremena na svakoj mapi se manje-više zna kakav bi trebao biti setup i tko bi trebao kuda ići. Jedino kaj nam treba je više treninga i ofenzivniji pristup:)

Ovo bi se moglo riješiti tako da se svaku večer dogovorimo da recimo od 21.00-22.000 igramo company.

Po meni to je osim treninga, to je jedini način da izvježbamo taktike.

Ali stvarno ljudi chill out, mislim da je previše nervoze oko natjecanja… Ovo sve skupa nema smisla ako postane posao… (imam jedan, ne treba mi drugi)

Meni je stvar jednostavna, dan prije se zna da li ima dovoljno ljudi za natjecanje. Ako nema, ništa strašno, ne igra se… ako netko zakara to je druga stvar, smisliti ćemo sankcije (barem nam kreativnosti nije nikada falilo)

v3s3li
    Participant

ako netko zakara to je druga stvar, smisliti ćemo sankcije

Gajba pive minimum 😉

Troky
    Keymaster

ako netko zakara to je druga stvar, smisliti ćemo sankcije

Gajba pive minimum 😉

Bilo već… nije pomoglo…

Troky
    Keymaster

Ovo bi se moglo riješiti tako da se svaku večer dogovorimo da recimo od 21.00-22.000 igramo company.

Ne možeš u companyju vježbati taktiku 7/42. Ali mogu se dogovoriti trening mečevi… mislim da ESL ima već razrađen sustav za to…. ali opet… tko će se pojaviti na treningu?

Troky
    Keymaster

Meni je stvar jednostavna, dan prije se zna da li ima dovoljno ljudi za natjecanje.

Lako tako ako nemaš baš nikakvih obaveza u životu. Ja za termin meča (i prijave) želim znati par dana prije kako bih mogao organizirati svoje i tuđe vrijeme… i onda ako se meč otkaže zbog nedostatka prijava (ili se netko ne pojavi) nije baš lijepo jer se tada osjećam kao magarac.

RimtuTiTuki
    Participant

Troky, nhf… ako si tjedan organiziraš prema tenkićima, mislim da bi trebao malo odmoriti od istih.

KrLe
    Participant

Rimtu ne budi doslovan, nije da se planira tjedan prema tenkićima, nego, ako npr Martina u petak kaže da bi u Njivice, a ja joj odgovorim “ali u subotu/nedjelju imam turnir”…kako to može završit? Ali ako u srijedu kažem turnir je preko vikenda, oćemo ić u Njivice ili šta? onda sam to rješio, kužiš? Ili se praviš da ne kužiš?

Troky
    Keymaster

@Rimtu: Tenkiće pokušavam uskladiti s RL obavezama i pritom ne zajebati drugare niti djevojku. Nažalost, nekima nije problem zajebati drugare i to je izvor mojih frustracija.

Fala KrLo… ni sam to ne bih bolje sročio. !mete

Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 61 total)
  • The forum ‘WoT Tactics’ is closed to new topics and replies.