Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • Author

Dakky
    Participant

Kazu ljudi, treba ti puno watta, za jaku konfiguraciju!

Kazu sajtovi, uber 750W super povoljno idealan bestbuy.

Kaze kutija graficke, minimum 500W.

Kazem ja, sve je to obicna laž.

Q6600 + 2x2GB + Radeon 5850 + 5x HDD + 2 PCI kartice

+

20″ Samsung LCD monitor

Upaljen Prime95 (dakle procesor na 100%),

Furmark sa svim opcijama upaljenim (GPU na 100%)

Potrosnja = 367 W

Ako uzmete u obzir da sva danasnja iole kvalitetnija napajanja imaju minimum 80% iskoristivost, to znaci da sa ulaznih 367 W, napajanje daje van uber fantasticnih 293 W !

Dakle, za uber stroj sa uber komponentama, 450W napajanje vam je i previse. Simple as that….

550W je sasvim dovoljno za Crossfire dvije 5970 ili SLI dvije GTX 480 kartice.

Sa napajanjem od 750W mozete bez problema upogoniti Quad-SLI ili slicnu konfiguraciju…

Napajanje od 850W ili vise je cisto preseravanje. Neka me netko ispravi ako grijesim.

Pozdrav! 🙂

Ajkula
    Moderator

A sve ovo pises nakon 21 gemista, hehe.

Troky
    Keymaster

367W?? ma čime si ti to mjerio?

moj komp sličnih (gotovo jednakih potrošačkih) karakteristika troši oko 260W pod opterećenjem, 215W normalno, 170W u idelu s ugašenim monitorom…

Ono što je zanimljivo, prilikom paljenja kompa, dok bios ne završi s inicijalizacijom, potrošnja je 450W !

Imam napajanje corsair 450W i nemam nikakvih problema i tvrdnja o tome da je 450W dovoljno stoji.

Međutim, stvar je u nečem drugom… Iako su i skupa i jeftina napajanja (recimo od 450W) napravljena tako da kontinuirano mogu isporučivati 450W razlikuju se u tri bitne stvari:

1. brzina reakcije na promjenu napona (di/dt) – vrijeme potrebno da se stanje normalizira

2. kvaliteti elektrolitskih kondenzatora (najviše ESR faktor)

3. kvalitetna napajanja nemaju problema s udarnim opterećenjima koja su i do 50% veća od nominalne snage, a jeftinija imaju problema glede točaka 1 i 2.

Dakle, u normalnom režimu rada nema nikakvih problema, ali u stresnim situacijama (paljenje i gašenje kompa – nagle i silovite promjene napona) najviše pate kondenzatori koji s vremenom gube svojstva (suše se i gube kapacitet) i na kraju krepaju uz popratni sivi dim i ugodan miris…

LittleCannon
    Moderator

To je samo dokaz da sva elektronika radi na sivii dim.

Jednom kad sivi dim izadje elektronika vise ne radi

Dakky
    Participant

Trebao sam navesti jos detalja

Mjerio sa softverom od UPS-a, prilicno dobro mjeri

Napajanje takodjer Corsair VX450

Navedena konfiguracija mi skupa sa monitorom trosi u idleu 172W (dakle sama konf trosi manje nego tvoja troky), ali pod opterecenjem se popne na 367, sto mi i ima smisla, na kraju krajeva, to je samo 200W vise (a TDP 5850 je 170W u loadu i 27W u idleu)

Q6600 dere 105W u loadu, 36W u idleu.

Dakle brojevi se poklapaju

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
  • The forum ‘Tech Support’ is closed to new topics and replies.