HomeForums[Ri051] Official ForumTech SupportNova kanta za Haljimija!

Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 73 total)
  • Author

Troky
    Keymaster

zanimljiva usporedba:

http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-cpu-overclock,2772-6.html

A baš si ga našao chart…. bolje da kažem čar’ … Još jedan u nizu bisera Tom i Jerry hardwarea…

U čemu je stvar?? Pokaži mi neki ne-biserni chart kojeg bih trebao uzeti u obzir… ili da ponovo pročitaš što piše u ovom članku:

this hierarchy is based on the average performance each CPU achieved in our charts test suite using only four game titles: Crysis, Unreal Tournament 3, World in Conflict, and Supreme Commander

LittleCannon
    Moderator

Bosiljak, pozivas se na neke konkretne brojke ili opet samo pricas iz guzice?

RimtuTiTuki
    Participant

Ma bosiljko to iz svog dugogodišnjeg iskustva testiranja komponenti za Novi List.

A možda samo drobi bzvze…

B051LjKo
    Participant

Ma hijerarhija od Tom i Jerrya je kurac… i to ovčji… Ne može jedan Q6600 sa radnim taktom procesora od 2,4 GHz biti u istoj kategoriji s procom iste ili slične jezgre na taktu iznad 3.o GHz, ama baš nikako… Barem što se gaminga tiče…

Tko to tvrdi je kreten…

Povlačim paralelu s mojim procom, i krletovim (Phenom 2 X4 940 BE, i Phenom 2 X2 555 BE, ako me pamćenje služi)… Identična arhitektura jezgre, samo je njegov “pola moga”, iliti dvije jezgre, a ne 4… Na istom radnom taktu, rezultati su isti… Mijenjaj takt, mijenjati će se i performanse…

Vraćam se natrag na spomenuti Q6600, ako se ne varam defaultni takt je 2,4 GHz, i ako se i dalje ne varam, jedan E8600 je za njega isto što i X2 555 za X4 940… Kako to toj logici barem što se gaminga tiče E8600 sa taktom od 3,33 GHz može biti u istoj kućici kao i Q6600!? Debilana… i to žešća…

B051LjKo
    Participant

Ma bosiljko to iz svog dugogodišnjeg iskustva testiranja komponenti za Novi List.

A možda samo drobi bzvze…

Netko iz testiranja komponenti, netko iz izrade urbanističkih planova… svatko sa svojim iskustvima i referencama….

Ajkula
    Moderator

Yay , pocelo je ….gdje su mi kokice ?? !kuhar

Troky
    Keymaster

…truć, puć…

Nekako sumnjam da si testirao sve ove procesore, a ako se slučajno varam volio bih vidjeti nekakve rezultate testova.

Što se tiče usporedbe E8600 i Q6600, slažem se da bi E8200 trebao davati nešto bolje gaming rezultate za single-threaded igre, ali to ne znači da ne mogu biti u istoj kućici… uostalom, razlika među njima i nije toliko značajna.

Da li iz donje kućice ima barem jedan CPU koji je jači/bolji od nekog iz E8600/Q6600 kućice? Da li iz gornje kućice ima koji slabiji CPU od nekog iz E8600/Q6600 kućice? Pitanja se odnose na Intel kolonu.

RimtuTiTuki
    Participant

Moj bivši procesor se volio klokat… sabirnica sa 166 na 210MHz-a…

Dakle kao razlika između 2,4Ghz i 3,0Ghz procesora…

I sa time bi dobio porast od cca 50 na 55 FPS-a…

Dakle nije bilo neke bitne razlike. Odnosno, za igranje bi ih stavio u istu skupinu… bez obzira što bi razlika u cijeni bila ogromna…

BaXuZ
    Participant

Yay , pocelo je ….gdje su mi kokice ?? !kuhar

:smt023 :smt023 :smt023

B051LjKo
    Participant

Evo Vam najvišeg Tiera na (uglavnom) posljednjem mjestu…

http://www.pcekspert.com/articles/749-4.html

I ne, nažalost nisu testirali niti u jednom od Tom i Ferry igara… Toliko o smislu njihovih kućica i tiera…

RimtuTiTuki
    Participant

Nisu baš ni skroz falili, Phenom II X4 965 i Core i5-670 su po i jednom i drugome testu gotovo ista stvar po rezultatima.

d3uha
    Participant

ma molim vas..

xls tablice se mogu raditi i na P 133Mhz

a vi tu o 2 FPSa gore dole

B051LjKo
    Participant

Nekako sumnjam da si testirao sve ove procesore, a ako se slučajno varam volio bih vidjeti nekakve rezultate testova.

Naravno da nisam… Prostrijelio bih si koljeno da jesam… 🙂 jesi vidio koliko ih je!!!

Što se tiče usporedbe E8600 i Q6600, slažem se da bi E8200 trebao davati nešto bolje gaming rezultate za single-threaded igre, ali to ne znači da ne mogu biti u istoj kućici… uostalom, razlika među njima i nije toliko značajna.

Razlika nije značajna jer usko grlo uglavnom predstavlja grafička…

Da li iz donje kućice ima barem jedan CPU koji je jači/bolji od nekog iz E8600/Q6600 kućice? Da li iz gornje kućice ima koji slabiji CPU od nekog iz E8600/Q6600 kućice? Pitanja se odnose na Intel kolonu.

Pa eto kad već tražiš, Core i7 920 je stavljen u uber kućicu rezerviranu sa procesore s najvećim penisima, a kad treba ševit, mali i3, sa nazivno manjim penisom jebe dulje i kvalitetnije, te svoj žigoloizam naplaćuje znatno manje! A frizura je cijelo vrijeme postojana…

Pričamo o Gay-ming kućicama, i gejMing čartovima; po kojoj fuken logici nazivni proc (Core i7 920) zaslužuje biti u uber kućici, a u 9 od 10 gaymin testova je sporiji od plebejca kao što su i3 ili i5?

RimtuTiTuki
    Participant

Dakle da sumiram tvoju logiku, nisi isprobao niti jedan “core i” procesor pa da možeš reći da ovi pričaju gluposti.

a glavni argument ti je također internet review koji je napravilo par studenata FOI-a iz Varaždina?

a što je najgore, rezultati im se slažu oko svega osim za i7 920…

B051LjKo
    Participant

Dakle da sumiram tvoju logiku, nisi isprobao niti jedan “core i” procesor pa da možeš reći da ovi pričaju gluposti.

Isprobao sam niz Core procesore… Od desktop do mobilnih inačica…

a glavni argument ti je također internet review koji je napravilo par studenata FOI-a iz Varaždina?

Glavni argument mi je zdrav razum, koji kaže da će za istu ili sličnu arhitekturu veći radni takt raditi razliku… Iz tog razloga, ako slažemo procesore po kućicama držeći se GEJMNIG performansi, Core i7 definitivno NE SPADA u prvu kategoriju, iliti uber kućicu. Uhvatio sam se njega jer sam ga uočio, da mi se dade analizirati detaljnije, vrlo vjerojatno bi se našlo još uljeza… Kako je sama podjela debilna i nema smisla, i ovaj jedan argument smatram zadovoljavajućim… Zapravo, i više od toga…

a što je najgore, rezultati im se slažu oko svega osim za i7 920…

Pa ako ćemo kako spada, rezultati kažu da su svi dobri… Pogotovo s onim setupom s kojim je grafička očito usko grlo—- I s tim se zapravo slažem. Onomad sam uzeo Phenoma 2 940 isključivo iz razloga što je lošiji… to prove a point… i niti u jednom trenutku nisam osjetio manajak performansi niti sam zažalio zbog kupovine…

Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 73 total)
  • The forum ‘Tech Support’ is closed to new topics and replies.