Home›Forums›[Ri051] Official Forum›Tech Support›Nova kanta za Haljimija!
-
AuthorPosts
-
October 28, 2010 at 11:55 #19822
RimtuTiTukiParticipantjel core i7 trenutno najbrži procesor koji možeš kupiti? Kako onda ne spada u uber kučicu?
tebi je glavni argument zdrav razum… a njima očito testiranje… LINK
Ne kažem da je portebno kupovati i7920 za igranje… ali ako imaš previše para i trebaš kompenzirati za ono gdje te je priroda skratila… onda uzmeš i7-980X sa terabajtom rama i 4SLI N’Ati nečega… i imati češ definitivno najbrži stroj
još malo OT: moram priznati da me ovaj TEST iznenadio… očito je polako amd počeo hvatati intel, jest da im treba 6 jezgri da naprave isto što i intel sa 4… da sada uzimam komp, mislim da bi uzeo 6 jezgrenog phenoma, a ne i7
October 28, 2010 at 12:38 #19823
B051LjKoParticipantjel core i7 trenutno najbrži procesor koji možeš kupiti? Kako onda ne spada u uber kučicu?
Core i7arhitektura kao takva je danas uvjerljivo najbolje rješenje za one koji nemaju problema s financijama. Konkretan primjerak o kojem ja pričam, Core i7 920 je u većini testova kojekakvih varaždinaca i inih spodoba u igrama uglavnom sporija od procesora koji u onom nakaradno složenom čar’u nalaze kućicu, dvije ili tri ispod…
tebi je glavni argument zdrav razum… a njima očito testiranje… LINK
Kao što rekoh, još jedan primjer Tom & Jerry hardware selektivnosti gaming testova…
Ne kažem da je portebno kupovati i7920 za igranje… ali ako imaš previše para i trebaš kompenzirati za ono gdje te je priroda skratila… onda uzmeš i7-980X sa terabajtom rama i 4SLI N’Ati nečega… i imati češ definitivno najbrži stroj
Sa i7 980X hoćeš, sa i7 920 nećeš… to ja trubim cijelo vrijeme… bit će u prazno….
još malo OT: moram priznati da me ovaj TEST iznenadio… očito je polako amd počeo hvatati intel, jest da im treba 6 jezgri da naprave isto što i intel sa 4… da sada uzimam komp, mislim da bi uzeo 6 jezgrenog phenoma, a ne i7
Pa rekoh haljimiju da mu se za 200 kn razlike ima smisla opskrbiti s još dvije jezgre… mada mu brijeme neće tako skoro (ako i ikad) trebati…
October 28, 2010 at 12:49 #19824
AjkulaModeratorGanicu,dodji kod mene. Slozit cu ti ja jedan Spectrum do jaja. Imat ces 500 fps na Super Mariu. 😀
October 28, 2010 at 13:05 #19825
RimtuTiTukiParticipantKao što rekoh, još jedan primjer Tom & Jerry hardware selektivnosti gaming testova…
Ne kužim… šta je tu selektivno
Pa rekoh haljimiju da mu se za 200 kn razlike ima smisla opskrbiti s još dvije jezgre… mada mu brijeme neće tako skoro (ako i ikad) trebati…
Ma ti brzopleto pročitaš, i onda drobiš bezveze… ima mu smisla dati 200kn više i bolje če mu raditi 3ds Max za čiji test je bio link
A po testovima od x6 1055 su redom bolji x6 1090, x4 965, i7 920, i5 750 i i5 760
Naravno po onom selektivnom testu
btw… zašto je test selektivan kad je intel bolji, a nije selektivan kad je AMD bolji?
October 28, 2010 at 13:49 #19826
B051LjKoParticipantKao što rekoh, još jedan primjer Tom & Jerry hardware selektivnosti gaming testova…
Odabir igre u kojoj se i7 920 brži od pojedinih procesora s nazivno višim radnim taktom. U prosjeku (izvučenom iz dupeta) u 8 od 10 igara (a pričamo o GEJMINGU) će taj isti Core i7 biti sporiji od primjerice Core i5 670 ili Core i3 530 koji su niže pozicionirani u uber kućicama… Kakvog to ima smisla?!
Ma ti brzopleto pročitaš, i onda drobiš bezveze… ima mu smisla dati 200kn više i bolje če mu raditi 3ds Max za čiji test je bio link
Vidim počeli smo i s etiketiranjem… sad smo na tome da ja brzopleto čitam i drobim… syayno! Do pred godinu dana niti jedna igra nije koristila više od dvije jezgre, gro njih samo jednu… Kupuje komp za sljedeće četiri godine… razlika za dvije dodatne jezgre je 200 kuna… ili čak za četiri ako se u obzir uzme najjači i3 koji je ako se ne varam, dvojezgreni… Ti garatiraš da za dvije godine performanse u igrama neće profitirati od dodatne dvije ili četiri jezgre?
A po testovima od x6 1055 su redom bolji x6 1090, x4 965, i7 920, i5 750 i i5 760
Ma u pravu si… otvorio si mi oči… bijah u zabudi… Kor ajSedam rula… neovisno o taktu, benčMarku, tu je uber! Zaslužuje prostor u svetoj najgornjoj kućici… Svatko tko misli drugačije je površan, ofrlje čita i lupa bez veze…
btw… zašto je test selektivan kad je intel bolji, a nije selektivan kad je AMD bolji?
Ja sam u biti AMD troll koji više od svega mrzi Toms hardware Guide, i ovaj topic je zapravo otvoren s ciljem pljuvanja po istom… TI si me razotkrio… i sad mi ostaje jedino sepuku…
October 28, 2010 at 14:37 #19827
RimtuTiTukiParticipantIdem doma, nastavim sutra ako mi ponovo bude ladovina na poslu…
October 29, 2010 at 07:32 #19828
RimtuTiTukiParticipantKao što rekoh, još jedan primjer Tom & Jerry hardware selektivnosti gaming testova…
Odabir igre u kojoj se i7 920 brži od pojedinih procesora s nazivno višim radnim taktom. U prosjeku (izvučenom iz dupeta) u 8 od 10 igara (a pričamo o GEJMINGU) će taj isti Core i7 biti sporiji od primjerice Core i5 670 ili Core i3 530 koji su niže pozicionirani u uber kućicama… Kakvog to ima smisla?!
Pazi, oba testa su iz istog globalnog testa… jedan je selektivan, a drugi ti je argument zašto bi Ganić trebao uzeti šest jezgri?
Vidim počeli smo i s etiketiranjem… sad smo na tome da ja brzopleto čitam i drobim… syayno! Do pred godinu dana niti jedna igra nije koristila više od dvije jezgre, gro njih samo jednu… Kupuje komp za sljedeće četiri godine… razlika za dvije dodatne jezgre je 200 kuna… ili čak za četiri ako se u obzir uzme najjači i3 koji je ako se ne varam, dvojezgreni… Ti garatiraš da za dvije godine performanse u igrama neće profitirati od dodatne dvije ili četiri jezgre?
Moram li te opet podsjetiti da je to bio test za renderiranje?
Btw, ti garantiraš da če profitirati za 4 godine ako če imati 6 jezgri umjesto 4?
Ma u pravu si… otvorio si mi oči… bijah u zabudi… Kor ajSedam rula… neovisno o taktu, benčMarku, tu je uber! Zaslužuje prostor u svetoj najgornjoj kućici… Svatko tko misli drugačije je površan, ofrlje čita i lupa bez veze…
gore je popis od 6 procesora… ti si opet zapeo za i7… jel mu itko preporučio da kupi i7?
Ili hoćeš reči da je i5 760 sporiji od x6 1055 kod geyminga?
Ja sam u biti AMD troll koji više od svega mrzi Toms hardware Guide, i ovaj topic je zapravo otvoren s ciljem pljuvanja po istom… TI si me razotkrio… i sad mi ostaje jedino sepuku…
Ma ne moraš…
Ali, ne znam… meni se možda čini da si mene quotao gore za test za 3ds Max, koji valjda nije bio selektivan, jer ga em nisi popljuvao, em ti je poslužio kao argument za doplatu od 200kn za 6 jezgri
October 29, 2010 at 12:08 #19829
B051LjKoParticipantPazi, oba testa su iz istog globalnog testa… jedan je selektivan, a drugi ti je argument zašto bi Ganić trebao uzeti šest jezgri?
Nope, samo sam se složio s tobom da je poželjno razmotriti i AMD prilikom kupnje…
Btw, ti garantiraš da če profitirati za 4 godine ako če imati 6 jezgri umjesto 4?
Nope, ali stojim da 200 kuna vrijedi “riskirati”
gore je popis od 6 procesora… ti si opet zapeo za i7… jel mu itko preporučio da kupi i7?
Tko priča o Ganićevim preporukama? Ja već neko vrijeme branim vlastitu tvrdnju da je Tom i Jerry Hardwareov čar’ s kućicama smiješan i debilan…
Ili hoćeš reči da je i5 760 sporiji od x6 1055 kod geyminga?
Otkud sad to?… ali evo želim reći da je gok gayminga i7 920 sporiji od i5 760… Kao što želim reći da je q6600 sporiji od X6 1055 kad si već zapeo za njega… A u istim su kućicama. Zaključak… Čar’ je debilan…
Ma ne moraš…
Nit mi se da… niti ovo ima ikakvog smisla… stoga odustajem…
October 29, 2010 at 13:50 #19830
RimtuTiTukiParticipantOctober 29, 2010 at 14:51 #19831
LittleCannonModeratorOctober 29, 2010 at 15:41 #19832
AjkulaModeratorOk….Nakon dvije stranice laprdanja,lupetanja i prepucavanja izmedju ove dvojice, koji je zakljucak, koji proc je bolji i isplativiji ? ??
October 29, 2010 at 16:10 #19833
BaXuZParticipantjebemti, osto sam bez kokica
October 29, 2010 at 16:17 #19834
AjkulaModeratorHajde Bosiljak, pa ne mozes odustat samo tako.
WHO DARES, WINS
-
AuthorPosts
- The forum ‘Tech Support’ is closed to new topics and replies.