Home›Forums›[Ri051] Official Forum›Tech Support›T-Com pwns
-
AuthorPosts
-
September 12, 2007 at 08:49 #13747
B051LjKoParticipantPepić
Zanimljiva i poučna priča; no imam i ja jednu, zapravo više njih…
Priča o jednoj velikoj naciji i nezahvalnim ljudima
Ne tako davno, jedna se velika nacija vlastitom krvlju izbavila iz mučkih imperijalnih okova. U početku skromna i samozatajna zajednica mukotrpnim je radom izrasla u veliku i plemenitu naciju. Zemlju slobodnih, dom hrabrih, prije svega pravednu zamlju, vođenu pronicljivim okom u okruženju demokracije i blagostanja. Kako je Velika nacija rasla i bivala sve moćnija, sve joj je teže bilo gledati kroz prozor u veliki i okrutni svijet; u kojem vlada zakon jačeg, u kojem je demokracija nepoznanica, i u kojem gomile diktatora ugnjetavaju jadni siroti i ubogi narod. Velika nacija jednostavno nije mogla gledati silnu nepravu, i malo po malo se počela uvalčiti u sukobe u tuđini, žrtvujući živote i krv svojih vojnika za tuđu slobodu, za skidanje tuđih okova. Kad se male ruke slože, zloglasni režimi padaju jedan za drugim, no ljudi nezahvalni kakvi jesu, okomili su se na dobročinitelje, na svoje izbavitelje. Svijetom je zavladala masovna epidemija Stockholmskog sindroma u kojem se masa počela poistovjećivati sa svojim dojučerašnjim tlačiteljima. Svijet se pretvorio u zbunjujući kaos u kojem drvlje i kamenje udara po plemenitim izbaviteljima koji uskaču u spas. Da ne ostane samo na ognju i maču, Velika nacija je ustoličila dvije plemenite, humanitarne organizacije pod imenima Svjetska banka i Međunarodni monetarni fond kojima je cilj uspostaviti održivi razvoj, iskorijeniti siromaštvo i bijedu na kugli zemaljskoj. No opet, ljudi zLi i nezahvalni kakvi jesu u njima ne vide spas… nego eto zamisli, pokvareni, zapravo truli system koji dosjetljivim metodama čitave nacije tjeraju u bankrot ( vidi pod Argentina)…
Imam i drugu priču, priču o nekad velikoj kompaniji, po stupnju razvijenosti infrastructure jednu od prvih zemalja u europi, doslovno godinama ispred velesila poput Njemačke i Francuske. Hrvatske telekomunikacije su nekoć imale 12 000 zaposlenih ljudi, i ne dragi moj Pepić, nije ih izgradio T-Com, već svi građani ove zemlje koji su tisuće tadašnjih njemačkih maraka plaćali za telefonsku liniju. U međuvremenu je od domicilne kompanije jako malo ostalo, kao da netko zaboravlja da je DojČe telekom u jednom paketu dobio i fiksnu i mobilnu telefoniju (vrhunski degenizam), kao da netko zaboravlja na tajne ugovore sklapane daleko od očiju javnosti… Ne možeš dakle kao što ti kažeš Crno na bijelo” pokazati da si nešto kupio… dapače ne smiješ, jer u ugovoru stoji da je objavljivanje ugovora strogo zabranjeno i povlači enormnu odštetu. Eh da malo sam zabrazdio… Dolaskom švaba, sav razvoj je zaustavljen, radovi na već planiranom širenju infrastructure su izostali… i krenulo se u žestoko kresanje troškova… . Kresanje troškova naravno znači otkaze… i malo po malo, nestalo je 50% zaposlenih…. Ako je 12 000 ljudi bilo stup Htvarskih telekomunikcija prije desetak i više godina, i ako su oni kvalitetno mogli pružati, gotovo isključivo, uslugu fiksne telefonije, po kojoj cijeni dvostruko manje ljudi može kvalitetno pružati broj usluga koji se povećao nekoliko puta. (Broadband i IPTV kao samo najeksponiranije)… Hoćeš da ti kažem po koju cijenu, pa vrlo jednostavno, pod cijenu rušenja kvalitete koja je preočita…
U svojem si omanjem postu naveo nekoliko netočnih konstatacija. Prva je da sam ja radii Pod Shullflea prešao na Iskon što nije točno. Ja nikad niti nisam bio na T-Comu, od prvog dana se koristim uslugama nekoć najvećeg alternativnog ISP-a, danas nažalost (zahvali trulim antitrust zakonima) akvizicije velikog mastodonta. Nažalost, moje nazovi odvajanje je više fiktivnog tipa, jer mi niti dan danas nije dostupna niti jedna linija izuzev T-Comove… pa eto, prisiljen sam koristiti taj šugavi T-Comov bakreni vod do centrale. Dan ne spominjem da sam 3 i pol (a ne jedan mjesec kako stoji u ugovoru) čekao prikopčenje. Da ne spominjem da samoinicijativno” dobročiniteljsko dizanje brzina prati europske trendove s 7 godina zakašnjenja… Da ja skratim meni jedna stvar nije jasna u cijeloj ovoj priči… Da vi, zagovaratelji kvalitete T-Com-a imate stav Baš me briga, to je sve isti drek, i ne da mi se prebacivati” ne bi vam A” rekao… no iz nekog samo vama znanog razloga, obožavate bacati izjave time T-Com je kilometrima” ispred svake konkurencije…. Bez APSOLUTNO IKAKVIH agrumenata… O kakvoj kvaliteti pričamo kad im je korisnička podrška nepismena, kada UOPĆE NE PRUŽAJU podršku router režima rada, kada ne educiraju korisnika kako da zaštite wireless routere, kada bahato naplaćuju dialer račune za koje su djelom i sami odgovorni, kada se borba za korisnike najčešće svodi na rezanje kablova konkurencije, kada si poziciju na tržištu učvršćuju prisvajanjem onoga što nije njihovo (DTK)… bla bla bla Mogu ovako do prekosutra… ja ih ne volim, ja ih pljujem, i uvijek ću ih pljuvati… Ne glorificiram konkurenciju niti malo, ali odgovorno tvrdim da NIMALO ne zaostaju za T-Comom, dapače, mislim da im je korisnička podrška susretljivija… A napričao sam se i s jednima i drugima…
Blah…. Materijala za čitanje je dovoljno i za slučajeve najvećeg mogućeg začepljenja…
Ja možda živim u svom imaginarnom balonu koji nema doticaja s okolnim svijetom… tko zna, možda i jesam sjeban… Kad bolje razmislim, svijet izvan balona koji se diči Velikom nacijom, fantastičnim T-Comom koji obožava korisnike, koji ima uber službu za korisnike, koji saminicijativno i o svom trošku podiže kvalitetu života građana ove zemlje uistinu izgleda primamljivije…. Jedino što mi je pomalo bljutav… Ali to sam ja, jedan od nezahvalnika…
September 12, 2007 at 09:23 #13748
B051LjKoParticipantGubitak zbog enkapsulacije u kbit/s nije apsolutan, vec
proporcionalan brzini. Takodjer postoji skokovita ovisnost
o velicini paketa (zbog segmentiranja u fiksne ATM celije).
Za svaki paket standardni TCP/IP headeri su 40 okteta,
PPPoE/MAC/PPP su ukupno 26, AAL5 trailer je 18, ukupni zbroj
(podaci + overhead) se zaokruzuje na iduci visekratnik od 48
i na svakih 48 okteta se jos dodaje ATM header od 5 okteta.
Ukoliko MTU nije podesen za ADSL (1492), vec za Ethernet (1500)
onda router prije svega jos mora raditi i IP fragmentaciju.
(copyright by Pero Volarevic)
Boli me kurac za enkapsulacije, inkontinenciju, višekratnike, Volarevića i fragmentaciju… Činjenično je stanje da ja plaćam gigabit, a dobivam 800k. Da limit postave na 1,2 ili 1,3 MB dobio bi onoliko koliko jsam platio (vidi pod WiMAX) no eto oni to ne čime… Dakle kad t-com odluči isporučivati 16Mbita, to NEĆE biti 16 megabita… ja sam sa svojih 800 i prezadovoljan, ljudi znaju dobivati i ispod 600… x
Odličan je to način reklame, kao da KIA reklamira Pride koji ide i preko 800 km/h… no eto u slučaju da zanemarimo otpor zraka… Tada brzina pada na 137 km/h ali eto nisu zato oni krivi…
Ne bi ti se pljuckalo.
Ti bi kukao da ti je ping prevelik. I kukao bi da nisi spojen na CIX. I kukao bi da ne mozes preci na Iskon, jer ti onda starci ne mogu imati MaxTV.
Zato ti ne seri.
Rekao sam ti i prije reći ću i sada… Ti nisi na T-Comu iz razloga uber stabilne i pouzdane veze, već iz razloga što godinama imaš ono o čemu drugi mogu samo sanjati… A ako me pamćenje dobro služi, MAX TV s vremena na vrijeme malo šteka, za KASDU je malo reći da je govno, bla bla bla…
A da bi srao T-Comu jer mi je ping prevelik… pa to se podrazumjeva… kad mi nešto ne paše, ja se bunim…
September 12, 2007 at 10:20 #13749
LittleCannonModeratorPepe ovako kako si ti to srocio izgleda da bi jos trebali biti zahvalni do kraja zivota t-comu zato sto nam je iznajmio liniju s adsl-om s nekoliko godina zakasnjenja u odnosu na svoju maticnu drzavu njemacku i to po puno vecim cijenama i puno manjim brzinama
Ako se pozivas na Njemacku onda te ja mogu uputiti na Srbiju po usporedi tamo cijeni i brzine sa nasima.
Ocito me nisi shvatio, jer nigdje nisam napisao da se moramo klanjati T-Comu, stvar je samo u tome da treba biti realan i shvatiti osnovne zakone trgovine i odjednom svi postupci T-Coma ili bilo koje druge firme na internacionalnom trzistu postaju jasni.
September 12, 2007 at 10:34 #13750
B051LjKoParticipantAko se pozivas na Njemacku onda te ja mogu uputiti na Srbiju po usporedi tamo cijeni i brzine sa nasima.
Ili na Bangladeš, Obalu bjelokosti ili Burkinu faso…
Ocito me nisi shvatio, jer nigdje nisam napisao da se moramo klanjati T-Comu, stvar je samo u tome da treba biti realan i shvatiti osnovne zakone trgovine i odjednom svi postupci T-Coma ili bilo koje druge firme na internacionalnom trzistu postaju jasni.
Čuj, napisao si da je T-Com kvalitetom kilometrima ispred konkurencije (bez ijednog dokaza), zatim da samoinicijativno diže brzine i spušta cijene, što je plemenito, na kraju će ispasti da je T-Com zaslužan i za liberalizaciju tržišta… Ma sjajno…Istovremeno istu tu konkurenciju, koja nema ni približno stredstava, i još je sustavno gušena nazivaš govnima jer eto samo žele naše pare!?!?!?!? Mislim halo!? Ne kontam?
Nek T-Com proba u švabiji, švedkoj ili ‘merici raditi što i ovdje, pa da vidimo kako to “šljaka” na internacionalnom tržištu…
September 12, 2007 at 10:43 #13751
LittleCannonModeratorSeptember 12, 2007 at 10:54 #13752
B051LjKoParticipantNastaviti cemo ovo za par godina.
Kad porastem ili?
Priznajem, od tebe nisam očekivao “Ni med’ cvetjem ni pravice” i “Tako to mora biti stav”…
September 12, 2007 at 11:12 #13753
DakkyParticipantRekao sam ti i prije reći ću i sada… Ti nisi na T-Comu iz razloga uber stabilne i pouzdane veze, već iz razloga što godinama imaš ono o čemu drugi mogu samo sanjati… A ako me pamćenje dobro služi, MAX TV s vremena na vrijeme malo šteka, za KASDU je malo reći da je govno, bla bla bla…
A da bi srao T-Comu jer mi je ping prevelik… pa to se podrazumjeva… kad mi nešto ne paše, ja se bunim…
MaxTV u posljednje vrijeme uopce ne steka, zadnja 3 mjeseca se nije ni jednom smrznuo ili zastekao.
Kasda je super modem kada radi u Bridge modu. Kome treba ruter, nek si kupi kakvog D-Linka ili slicnan stand alone router i spoji na Kasdu.
I ponavljam, velika brzina pristupa NE znaci i dobar ping. A poznavajuci tebe, ti bi radije imao 1mbit i 20ms do servera nego 7mbit i 80ms do servera.
E pa takvo ti je otprilike stanje kod mene, i ja se ne bunim…
September 12, 2007 at 11:37 #13754
d3uhaParticipantPepe ovako kako si ti to srocio izgleda da bi jos trebali biti zahvalni do kraja zivota t-comu zato sto nam je iznajmio liniju s adsl-om s nekoliko godina zakasnjenja u odnosu na svoju maticnu drzavu njemacku i to po puno vecim cijenama i puno manjim brzinama
Ako se pozivas na Njemacku onda te ja mogu uputiti na Srbiju po usporedi tamo cijeni i brzine sa nasima.
tezim boljem te se sukladno tome usporedujem s boljim
jasni su meni zakoni trgovine i znam da je krivac onaj iz vlade koji je potpiso taj stupidni ugovor s t-comom ali pila me t-com jer su sve nas !opr019ft
September 12, 2007 at 11:59 #13755
B051LjKoParticipantKasda je super modem kada radi u Bridge modu. Kome treba ruter, nek si kupi kakvog D-Linka ili slicnan stand alone router i spoji na Kasdu.
Jel T-Com refundira sredstva ako im pošaljem račun jer njihov komad opreme koji su mi isporučili ne radi kako treba? Nije da si ga dobio džabe… sve to košta, nije ta smrdljiva KASDA nimalo jeftina [pita jaram oko vrata na dvije godine]
I ponavljam, velika brzina pristupa NE znaci i dobar ping. A poznavajuci tebe, ti bi radije imao 1mbit i 20ms do servera nego 7mbit i 80ms do servera.
Točno tako, meni je ping puno bitniji od bandwitha… Šta ti uistinu ne ide na živce što ti ping nije niži za 50% posto?? Ako ne, zašto?
September 12, 2007 at 12:31 #13756
AjkulaModeratorBosiljak, primjetio sam da u svakom postu spomenes “router rezim ” i Korisnicke usluge”.
Ajd majke ti ,napravi jedan test i nazovi korisnicku sluzbu Iskona, Metroneta,Optime i ostalih pa ih pitaj da ti objasne rezim rada routera bla bla…
September 12, 2007 at 12:37 #13757
B051LjKoParticipantNemam apsolutno nikakvu potrebu… niti ne glorificiram alternativne ISPove… Ono što osporavam jeste “T-Com je kilometrima ispred konkurencije” izjave… Ljudi koji rade u podršci su em polupismeni (čast iznimkama) em pretrpani poslom (vidi dio s otpuštanjem ljudi)… Što se tiče podrške od Optime… pitaj Trokya kako je izgledao feedback kad smo se igrali s WiMAXom…
I nije da ti (pojedinci) iz T-Com službe za korisnike ne znaju objasniti kako postaviti glupu spravu u router režim, nego NE SMIJU! T-Com oficijelno NE DAJE podršku za takav način rada… I odbijaju s tobom dalje razgovarati…
September 12, 2007 at 13:24 #13758
LittleCannonModeratorKasda je super modem kada radi u Bridge modu. Kome treba ruter, nek si kupi kakvog D-Linka ili slicnan stand alone router i spoji na Kasdu.
Jel T-Com refundira sredstva ako im pošaljem račun jer njihov komad opreme koji su mi isporučili ne radi kako treba? Nije da si ga dobio džabe… sve to košta, nije ta smrdljiva KASDA nimalo jeftina [pita jaram oko vrata na dvije godine]
Kasda ne pita jaram od dvije godine, nego jedne.
Kasda se ne prodaje kao router, nego kao modem i sukladno tome je i korisnicka podrska.
Kasda radi bezgresno u bridge modu.
Molim slijedeci neargumentirani, onimorajubitigovnajersusmrdljivikapitalistianemavezestojanecitamstosvepise
stav da dodje na prosvjetljenje
September 12, 2007 at 13:38 #13759
d3uhaParticipanta ta ista kasda radi savrseno i u router modu a za sve one imalo pismene ljude koji su voljni citati i potraziti upute na internetu
September 12, 2007 at 14:05 #13760
B051LjKoParticipantKasda ne pita jaram od dvije godine, nego jedne.
Kasda se ne prodaje kao router, nego kao modem i sukladno tome je i korisnicka podrska.
Kasda radi bezgresno u bridge modu.
Molim slijedeci neargumentirani, onimorajubitigovnajersusmrdljivikapitalistianemavezestojanecitamstosvepise
stav da dodje na prosvjetljenje
Zahvaljujem na ispravci netočnog navoda, zabrijao sam da su dvije godine u djiru…
I sam sam 3 mjeseca imao KASDA-u doma, tako da vrlo dobro znam kako “bezgrešno radi”. To govno od uređaja gotovo niti jednom nije bilo u stanju održati vezu na 24 sata. Dobro znam koliko sam se živcirao s njom, i koliko sam sličnih postova pročitao dok je bila aktualna (meni). Jednako dobro znam što mi je T-Comov instalater rekao. (fin čovjek, kako smo se stalno družili sprijateljili se gotovo… popili barem tri kavice kod mene doma u periodu od godine dana). Citiram “Jao ne, evo ti zyxell, s njim jedinim nemamo problema”… Moji problemi s KASDOM su sretno završili kad sam u zamjenu dobio Zyxell; radio k’o urica dok nije crknuo (godinu i kusur dana) od tada je na usluzi DaKKyev erikson koji RADI BESPRIJEKORNO…. milina od uređaja, apsolutno nikakvih problema s njime…
Nije problem setupirati kasdu u router mod, pogotovo ako je na raspolaganju Halo Troky servis… ali u jebem mu miša i tića… šta je takav problem dati i oficijalnu podršku… Internet do daske uzimaju i oni koji ne znaju engleski, oni koji znaju manje od mene o setupu mrežnih uređaja (manje od mojeg skoro ništa, dakle apsolutno ništa)…
Isprika da se KASDA prodaje kao modem, a ne router je samo još jedna u nizu lame T-Com isprika… Kako to da u švabiji t-com bez beda daje support takve vrste?
September 12, 2007 at 14:39 #13761
d3uhaParticipantNije problem setupirati kasdu u router mod, pogotovo ako je na raspolaganju Halo Troky servis… ali u jebem mu miša i tića… šta je takav problem dati i oficijalnu podršku… Internet do daske uzimaju i oni koji ne znaju engleski, oni koji znaju manje od mene o setupu mrežnih uređaja (manje od mojeg skoro ništa, dakle apsolutno ništa)…
e pa ovako, istina je da je halo troky oduvijek bio kao cika spasoje i istina je da mu se necu nikad moci oduziti za sve stvari koje mi je pomogao.
ali bosiljcica draga ukoliko netko zna razliku izmedju router i bridge moda onda taj sigurno zna ponesto i o setupu mreznih uredjaja. a ukoliko takva osoba slucajno ne zna engleski a zna kako se pise router (jer ipak covjek zeli router mod) onda cak i na hrvatskom moze upisati na google: kasda router mod.
a kada dobije ispis i ukoliko ga stvarno zanima kako se to nastimava doci ce i do cetvrtog linka koji veze na cafe mobil i u kojem je eto lijepo objasnjeno kako se to moze napraviti cak i na hrvatskom jeziku.
za ostale pricice tipa sranje od uredaja i sl. mi se cisto jebe jer uredaj eto radi a onima kojima se svako toliko ugasi predlozio bi da popipaju taj svoj uredaj tu i tamo te da ga maknu iz neke rupe i daju mu malo zraka jer eto zacudo uredaju treba hladenje
-
AuthorPosts
- The forum ‘Tech Support’ is closed to new topics and replies.