HomeForumsWorld Of TanksWoT TacticsTrening u četvrtak, 17.3. u 21:30 – Rage balcanians

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 32 total)
  • Author

Vrana
    Participant

Daklem, dogovoren trening u gore navedeno vrijeme protiv tima iz 8/90 lige.

Ima da se povjavimo u kompletnoj postavi, to nam je prvi pravi fajt po 8/90 pravilima.

Kao što ste zaključili iz imena klana (Rage Balcanians) riječ je o našoj ekipi pa je i to plus, valjda. 🙂

Vrana
    Participant

Isto vrijedno spomena:

Team : Ri051

Team status: accepted

http://game.worldoftanks.eu/teams/450/

…eto službeno smo prihvaćeni i čini se da smo imali sreće, ima velikih klanova koji su odbijeni iz neobjašnjenih razloga i sad uralju po forumima.

Uljanov
    Participant

Ja putujem u Zg u četvrtak..:(

Možda dođem do kompa..nije 100%..

Za vikend sam s Achtenom i Paaranojom na Braču..

B051LjKo
    Participant

Imati na umu:

1. Komunikacija, iste je bilo premalo, kad skaut nešto otkrije, ili zasvijetli zlikavac koji napreduje po flanku, molim informaciju u stilu “IS3 na 100 posto”

2. Kad netko eksplodira, molio bih povratnu informaciju u stilu “Tri teškaša na sredini, jedan polumrtav, jedan na pola, treći na 100 posto”. Ovo se posebno odnosi na arty koji mora prenijeti što je i kamo spotano….

3. Skauti su ubuduće zajedno na kanalu, hajdemo probati barem jednog sačuvati za lategame. Što je manje tenkova u polju, to je skaut pogubniji po iste

4. Ako se spawnamo “gore” obrambeni platoon MORA! pokriti ulaz u Jadranku Kosor iliti F6, ne smije se dogoditi da 2. Udarna Gadafi divizija koja se očekuje u istoj krene bivati penetrirana straga

5. Isprintajte si svi kartu, da se ne dogodi, “A koja je ono Splitska”

6. Hiks, Rimtu, ako je ikako moguće, pojavite se na treningu, vrlo vjerojatno će biti još rotiranja oko prve postave

7. Sutra ćemo isprobati plan B. Odnosno Prva udarna Gadafi divizija uz pomoć jednog ISU-a će braniti plitko u gradu, ostatak će na rush preko poljana und Riječkom & Zagrebačkom…

Nelito
    Participant

i dalje mi nije jasna podjela u platoone na ts-u?! uz malo discipline mislim da nebi bilo problema i sa 30 ljudi na istom kanalu

Ajkula
    Moderator

Meni je ova podjela prva liga. Jucer sam totalno gustao igrat. Nema buke,deranja…

Ako imas sta pametno za rec kazes na whisper i to je to. Super stvar.

Srdo
    Participant

Odlična je podjela na platoone. Mogu reći da smo se već dobro ispraksirali (TD i arty) u komunikaciji 🙂

Vrana
    Participant

obrambeni platoon MORA! pokriti ulaz u Jadranku Kosor

Jako sam uneasy kad to pročitam.

Troky
    Keymaster

Glede skaut(iranj)a…

Glumljenje bove nema baš pretjerano smisla bez podrške il artyja ili TD-a jer ako me netko nanjuši (a hoće kad tad) i razvali bez primljenog šuta moja uloga je zanemariva. Više koristi od mene ako glumim smetalo u gradu i natjeram nekoga da potroši metak na mene, a pritom primi dva naša.

Glede artyja…

Koja je njihova uloga? Counter-arty ili ‘gađaj što stigneš’? Ukoliko se radi o prvome onda bi se naši arty-ji trebali tako pozicionirati (kako god znaju) da pokriju standardna mjesta pojavljivanja protivničkih artyja, a ne da se ja zaletim npr. na B2 i onda netko viče ‘ne mogu ga pogoditi’…

U drugom slučaju, arty me ne treba i mogu biti smetalo 🙂

Uglavnom, ako ja ne primim metak umjesto nekog našeg teškaša ili arty ne pogodi protivnika kojeg sam ciljano osvijetlio moj smisao se gubi… a jučer na trenigu se gubio 2 od 3 ili 4 puta što je previše po meni.

Dakky
    Participant

Sto se mog Artya tice, ne mozete ocekivati da cu uvijek imati 5 killova po partiji. Jucer recimo nije islo, iako je svejedno bilo 1-2 killa po partiji (i to sa 100% na nulu), bilo je i dobrih pogodaka (IS-3 sa 100% na 35%), ali bilo je i dobrih promasaja iako je krug nišana bio skroz uzak.

Druga stvar, Veliki Vodja Gadafi bi definitivno trebao reci na pocetku partije, ovisno o suprotnom timu, da li Arty gadja “bilo šta” (najjace tenkove pa prema slabijima) ili countera. Informacija zlata vrijedna, jer ako se stanem npr na K1, onda nemam pogled ka njihovom spawnu, ako ostanem na svom spawnu onda ne pokrivam grad… itd…

I treca stvar, tko god je igrao arty znati ce da je virtualno nemoguce brzo pogoditi nekoga pa molim ekipu da se suzdrzi od takvih komentara. Jucer mi netko govori “daki ubij ove ispred mene”, ja kazem “cekaj da nanisanim” a on kaze “dok ti nanisanis ja sam mrtav” .. jebiga, that’s the way it goes

Kupio sam extra combat rations za 50 golda i koristim ih u svakoj klanskoj borbi, za 10% dizu skill svim clanovima posade pa je i reload i aim brzi… ali u slucajevima kao sto je gornji, ni to nije dovoljno, nazalost…

Ajkula
    Moderator

Moje misljenje je da ste ti i nelito jucer napravili super posao.

Nekoliko puta smo se ja,ganich i krle nasli u banana situaciji kad odjedamput nesto strese enemy IS3 i on ode u Vjecna lovista.

Posto i ja igram dosta arty mislim da sam dovoljno kompetentan da vam dam koji savjet.

Nemojte slusat nikog !!!

Imate pogled iz pticje perspektive i mozete sagledat situaciju. Sami odlucite sta vam je prioritet. Ako imas ispred sebe samo Bosiljka na kojeg idu dva IS3-a i prijete i njemu a i tebi,normalno da ces gadjat njih (ako imas sut) ,a ne nekog Tigra ll koji se nalazi na G0 i ne prijeti nikom.

Radit counter arty je glupost. Mislim cekat trace itd. Ako Troky krene trazit arty ,onda ga prati i cekaj da ga osvjetli. Counter arty na osnovu trejsa je bezveze.

Dakky,imas 5000 sati s artyem,pa valjda znas koga ces gadjat.

Dakky
    Participant

Znam koga cu gadjati ali da se osvrnem na tvoju postavljenu situaciju. Bosiljak je sam i na njega idu dva IS3, a ja na takvom mjestu da nemam šut prema njima, e sad postoje dvije opcije, prva je probati se pomaknuti i otvoriti put prema njima, a druga je gadjati Tigra II na G0, i tu treba donijeti brzu odluku, ako pomognem Bosiljku, odmoci cu nekome drugome, kome je taj Tigar smetao… (a i postoji mogucnost da ni sa drugog mjesta necu moci pomoci Bosiljku) .. Po meni bi trebao team leader donijeti tu odluku, jer je Ruinberg takva mapa da ne mozes sa jedne tocke pokrivati i grad i poljanu, a da se mozes micati dovoljno naprijed nazad da te protvicnicki Arty ne moze trejsat/pogodit

B051LjKo
    Participant

Po meni, veću štetu radiš protivniku na Karlovcu ako im krkneš IS3, a ne Arty… Dakle gađaj sve redom…i ni slučajno raditi gluposti kao “neću gađat ISU u bazi jer čekam da se otkrije arty”….

Troky
    Keymaster

Po meni, veću štetu radiš protivniku na Karlovcu ako im krkneš IS3, a ne Arty…

… osim ako protivnički arty ne misli isto pa te krkne nakon prvog trejsa ili ako odmah u staru pošalje skauta na tebe. Onda ne radiš više nikakvu štetu.

Ako im krkneš artyja u prvih par minuta onda bez straha možeš krkati IS3 i ostale bez straha da će te netko trejsati… ergo, mislim da bi tako u konačnici napravio veću štetu.

d3uha
    Participant

a ako vec nemozes gadati is3 opali na tigra pomakni se i stresi is3. taman dok se pomaknes i naciljas ces i relodati

nitko ne moze umjesto tebe sagledati situaciju. vidi, razmisli i opali

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 32 total)
  • The forum ‘WoT Tactics’ is closed to new topics and replies.