Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Author

KrLe
    Participant

Daklem, zaključio sam da mi je komp preglasan, nakon što je zbog ovih vrućina vent od procesora (box) počeo vrtit na 6000 okr, pa sam kupio drugi i zamijenio. e, sad kupio sam pol kile ventilatora:

http://www.links.hr/index.php?naziv=Cooler+ARCTIC-COOLING+Freezer+64+Pro%2C+socket+754%2F939%2F940%2FAM2&option=artikl&id_kategorija=05090303&id_artikl=050.903.091

i, ako kliknete link vidjet ćete da mu je vent usmjeren u stranu umjesto kao box vertikalno i to bi bilo super da meni memorije nisu iznad postolja od procesora, jer bi tada vent bio usmjeren prema zadnjoj strani kučišta i puhalo bi van, ovako sam imao izbor okrenuti vent prema memoriji, ful blizu memorije ili grafičkoj, malo veći razmak nego prema memoriji. Ja okrenuo prema grafičkoj….

Kako se buka smanjila, ali ne dovoljno, ipak nisam bio zadovoljan, pa sam zaključio kako dodatni ventilator koji je došao sa kučištem više smeta nego koristi, pa sam ga skinuo…

Buka se nije smanjila, a ja već sve vratio na mjesto i zatvorio kučište i sad gledam everest kako mi raste temperatura grafičke i nadam se da se neće zblokat prije nego završim post. Stigli smo do 62°C, bez ikakvog oterećenja, firefox i everest…

Any sugestions?

B051LjKo
    Participant

Ok, ako si pogasio ventilatore u kućištu… ostala su ti tri aktivna… (plus jedan)

1. CPU fan… i da se vrti najvećom brzinom, jedva ćeš ga čuti

2. Vent na matičnoj, voli biti bučan

3. Vent grafulje, najglasniji u mojoj kanti…

4. Fortron vent (apsolutno nečijan)

rješenje… Otvoriti kućište i metodom “prstom po ventu” zaustavljaš jednog po jednog (dugi prsti poželjni) dok ne nađeš krivca. Ako zaustaviš sve, a kanta i dalje bučći, krivac je samo jedan, Hard disk…

Ja sam imao identičan problem, i zamjenaharda ga je riješila… Nemrem vjerovat da se toga nisam sjetio ranije..

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • The forum ‘Tech Support’ is closed to new topics and replies.