HomeForums[Ri051] Official ForumTech SupportZa Pepicha (lap & graf)

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • Author

Dakky
    Participant

Pejst sa http://www.nvidia.com/page/go_7300.html :

i konkretno, s ove stranice :

http://www.nvidia.com/page/turbocache.html

PISE SLJEDECE:

How Does it Work?

The revolutionary TurboCache technology utilizes the additional bandwidth of the PCI Express graphics bus to reach higher levels of graphics performance than traditional video memory solutions, delivering the performance and features you expect from NVIDIA graphics hardware. By allowing the graphics processing unit (GPU) to share the capacity and bandwidth of dedicated video memory and dynamically available system memory, TurboCache turbocharges performance and provides larger total graphics memory.

Mislim da je boldano BITNO.

!opr019ft

(ilitiga, upravo ono sto sam tvrdio, 64MB integrirano na graficku, i jos do 256MB sherano od sistemske memorije, ukoliko postoji potreba za jos memorije)

LittleCannon
    Moderator

Vidis, ovo je klasican primjer selektivnog citanja. Procitao si i upamtio “and dynamically available system memory”, ali nisi vidio tri rijeci ispred toga koje kazu “dedicated video memory”. Uostalom prije nego uzmes lap, upali ga i i pogledaj u system properties i reci ces mi koliko ima rama

Dakky
    Participant

Mozda si i u pravu. A mozda su u sumi. Vidjet cemo kad stigne.

Video Graphics & Memory

NVIDIA® GeForce™ 7300 with TurboCache™ supporting 64MB, 128MB/256MB with TurboCache™

Iz specifikacija sa

http://www.asus.com/products4.aspx?l1=5&l2=24&l3=0&model=794&modelmenu=1

Iz toga proizlazi .. da je tih 64 MB mozda ipak dedicirano ali iz “TurboKesha” ilitiga iz sistemske memorije….

Vidjet cemo, nema smisla raspravljati……

Pozdrav

RimtuTiTuki
    Participant

Mislim da ti je po defaultu Grafickoj dodijeljno 64MB, a po potrebi uzima jos… Na Laptopima koji imaju graficku sa memorijom to zvone na sva zvona, sto na ovom laptopu nije slucaj… Ali za armiju bi ti ovo trebalo bit vise nego dovoljno

Dakky
    Participant

Ma da, ali mogu i dosta jeftinije proci, ako je to tako. Jes da je GF7300Go graficka sa najnovijim forama tipa HDR ili SM i PS 3.0 i glupostima, ali za armiju (na 800×600, ultra low sve) bilo dosta i kakav Celer 1.5 sa Intel GMA 900 grafickom i 128 M sheranih……. ?

LittleCannon
    Moderator

Ma da, ali mogu i dosta jeftinije proci, ako je to tako. Jes da je GF7300Go graficka sa najnovijim forama tipa HDR ili SM i PS 3.0 i glupostima, ali za armiju (na 800×600, ultra low sve) bilo dosta i kakav Celer 1.5 sa Intel GMA 900 grafickom i 128 M sheranih……. ?

I tada je svizac zamotao cokoladu

Troky
    Keymaster

I tada je svizac zamotao cokoladu

… prilično zalagao i dobio hedšot. (barem u mojoj priči… !opr019hf )

Dakky
    Participant

Znaci nista od Intel graficke. Ova druga je vjerojatno dosta bolja….

Viewing 8 posts - 1 through 8 (of 8 total)
  • The forum ‘Tech Support’ is closed to new topics and replies.