Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 69 total)
  • Author

LittleCannon
    Moderator

Primjetili ste da zadnjih par dana malo rjedje posjecujem forum, kao i to da malo manje igram armiju? Odgovor je promijenio sam OS i bavio sam se podesavanjima kao i seobom podataka.

Ako ste pomislili da sam presao na Vistu, u krivu ste. Eto dok ovo pisem na mojoj paprichici se vrti Linux i ne mogu, a ne podijelit sa vama koliko sam prezadovoljan.

Nazalost armija ne radi na Linuxu, pa je to i jedini razlog zasto jos imam windoze na drugoj particiji koje sada sluze kao XboX.

Za sve neupucene koji misle da je Vista napredna i da je GUI izvrstan (ako imate 1Gb memorije i grafulju sa min 128Mb RAM-a), evo vam filmic pa pogledajte sto Linux radi i koliko je napredniji u odnosu na Vistin GUI.

Napomena:ovo radi glatko i na GF4 MX sa 32Mb rama

http://www.youtube.com/watch?v=E4Fbk52Mk1w

Dakky
    Participant

Daj mi samo reci koliko ti u zivotu stvarno treba vise od jedne radne povrsine (desktopa) i koliko ti stvarno trebaju svi ti silni real time efekti?

Ili je neki drugi razlog posrijedi?

Odnosno daj mi reci zbog cega si toliko prezadovoljan?

B051LjKo
    Participant

Jer je ljevičarska komunjara s anarhističkim pretenzijama… S obzirom da su Windoze teško govno uber kategorije… ideja da postoji besplatna alternativa zvuči fenomenalno… Dovoljan razlog za ekstazu ako mene pitaš…

LittleCannon
    Moderator

@Dakky

Probaj 3 dana raditi sa time i onda se vrati u windoze

@Bosiljko

Da

Dakky
    Participant

@Dakky

Probaj 3 dana raditi sa time i onda se vrati u windoze

Samo cekam da ubodes neki novi komad hardvera i da saznas kako je rekompajliranje kernela jedina opcija ako zelis pravilan rad istog….

@Bosi

A zasto onda Ti, mrzitelj uber govnastih Windowsa, vec 10 godina radis na istima, kad vec 10 godina postoji besplatna alternativa?

LittleCannon
    Moderator

Pa vec sam rekompajlirao kernel radi MDA Varia?

U cemu je problem ?

ukucati 5 komandi terminalu?

Ahh da sad sam se sjetio. Ti si MSCA certificiran, pa ti je komandna linija nuklearna fizika

B051LjKo
    Participant

@Bosi

A zasto onda Ti, mrzitelj uber govnastih Windowsa, vec 10 godina radis na istima, kad vec 10 godina postoji besplatna alternativa?

Iz razloga što proizvođač gorespomenutog đubreta već godinama iskorištava svoj položaj i nameće svoje proizvode… gdje god zna, i kako god umije… S obzirom na astronomsku cijenu, bugovitost i nestabilnost tog usranog operativnog sustava… da usudio bih se naZvati ih đubretom…

Da armija radi na Linuxu, davno bih se prebacio… ovako mi se jednostavno neda zajebavatis dva OS-a…

LittleCannon
    Moderator

BaXuZ
    Participant

pepe anarhija, linux armija

Dakky
    Participant

Pa vec sam rekompajlirao kernel radi MDA Varia?

U cemu je problem ?

ukucati 5 komandi terminalu?

Ahh da sad sam se sjetio. Ti si MSCA certificiran, pa ti je komandna linija nuklearna fizika

nije mi nuklearna fizika, ali sam po prirodi prilicno lijen i lakse mi je napravit double click na setup.exe nego pisati redove i redove linija…..

LittleCannon
    Moderator

nije mi nuklearna fizika, ali sam po prirodi prilicno lijen i lakse mi je napravit double click na setup.exe nego pisati redove i redove linija…..

evo tvojih redova i redova. Da ne spominjem da cak ne moras niti pisati sve ovo nego 5 puta stisnuti ctrl-c i 5 puta stisnuti ctrl-v

rm -rf linux && ln -s /usr/src/linux-2.6.22 linux && cd /usr/src/linux

cp /boot/config-uname -r .config && make oldconfig

make xconfig

make-kpkg clean

make-kpkg -initrd –revision=386 kernel_image kernel_headers modules_image

cd .. && dpkg -i linux*.deb

I gdje je tu problem?

Nes’ ti muke rekompajlirati kernel!

Slabom kurcu i dlaka smeta

Dakky
    Participant

OK, mozda ja imam kriva iskustva s doticnim OS-om. Naime, dok sam instalirao Backtrack (onu distru baziranu na Slaxu), dosao sam do zakljucka da trenutna verzija kernela nema podrsku za BCM43xx wireless chipset.

Trazio dva sata po netu i svaki guide koji sam nasao, ukljucivao je rekompajliranje kernela, a da bi to bilo izvedivo, trebalo je napravit “malo” vise od tih navedenih 5 redaka…

Troky
    Keymaster

Nešto se jako komplikovano kompajlira kernel na jubuntuu… obično to ide ovako:

cd /usr/src/linux

make menuconfig

make && make install

BaXuZ
    Participant

o veliki manitu medju linuxasima je govorio!

cut the crap i dajte mi malo recite sta koristite za download nase domace rvacke muzike, nedavno sam naime otkrio zgodan p2p programcic, ARES koji u sebi ima integriran i browser, ali nema bas puno usera s nasom mjuzom, limewire koristim vec dugo i problem je isti, dc++ jos uvijek nisam podesio da radi kako bog zapovijeda od zadnje instalacije, sta ima jos?

d3uha
    Participant

o veliki manitu medju linuxasima je govorio!

cut the crap i dajte mi malo recite sta koristite za download nase domace rvacke muzike, nedavno sam naime otkrio zgodan p2p programcic, ARES koji u sebi ima integriran i browser, ali nema bas puno usera s nasom mjuzom, limewire koristim vec dugo i problem je isti, dc++ jos uvijek nisam podesio da radi kako bog zapovijeda od zadnje instalacije, sta ima jos?

s tportala: http://www.tportal.hr/fset.html

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 69 total)
  • The forum ‘Opcenito – Main’ is closed to new topics and replies.